Memòria 2020-2021

 

Cuadro de texto: Inscrita en el registre d’Associacions de la direcció general deDret i d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 28.411 NIF G-63 389 399

 http://larudablog.blogspot.com.es 

larudablog@gmail.com

 

 

Memòria del 2020-21 de l'associació la Ruda, amics de Can Deu per a l'agricultura ecològica

Activitats realitzades durant els anya 2020-21:

Degut al temporal Glòria al gener 2020  van haver-hi unes grans esllavissades als talusos del Ripoll que afectaren a l'horta de Can Roqueta i que per prevenció va fer que l'ajuntament de Sabadell clausurés àrea d'horta.

La posterior aparició de la pendèmia COVID-19 i confinament de la població, també va afectar l'activitat que l'associació podia desenvolupar al llarg de l'any 2020.

De tota manera es va poder fer alguna activitat, des del mes de gener es comença a mantenir reunions amb l'Ajuntament de Sabadell pel projecte europeu FoodE, el qual ja havíem donat suport des de maig de 2020.

El febrer s'entra a registre de la Diputació una sol·licitud de subvenció per a formació, taller i realització d'hortes socials i terapèutiques a la ciutat, ens varem quedar a un punt de ser concedida.

Es va poder participar en el Merca Troc que es dugué a terme el 16 de febrer del 2020.

El 23 de febrer es participa un any més en la Jornada de manteniment de la repoblació forestal del bosc de Can Deu.

El 25 de febrer s'iniciaren de nou les sessions de Cafè Científic en la que participem en la coorganització, però la sessió de març que ens encarregàvem com a Ruda, es va haver de suspendre per la pandèmia.

El 5 de març es participa en la Taula d'ESS sobre Mercat Social a Sant Quirze del Vallès.

També es participa en diferents jornades de treball de Covadonga Urban Lab.

La Ruda s'inscriu com entitat al Regadora Fest.

S’assisteix i es participa a la reunió de la Taula del Rodal del 9 de desembre de 2020 convocada per la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sabadell.

Es dona suport i es signa una carta de suport a l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, assistint a diferents reunions.

S'aconsegueix després de moltes consultes i tràmits, el certificat digital i poder disposar de signatura digital

Es va mantenint i actualitzant el blog http://larudablog.blogspot.com.es

L'any 2020 degut a la pandèmia no es realitza l’assemblea ordinaria anual de l’associació, es realitza una reunió el 16 de gener de 2021, on  s'avisa que la junta caduca el 14 de desembre de 2021. Es reben uns diners per la dissolució de l'associaició Gaia i es decideix repartir-los entre el projecte de Supercoopera que fa front a l'emergència alimentària i la creació de l'àrea d'horta de Can Carner.

S'omple de nou el balanç social-ensenya el cor per l'Ateneu cooperatiu del Vallès Occidental.

El gener de 2021 l'ajuntament, una vegada instal·lada una nova tanca a la meitat de l'àrea d'horta de Can Roqueta i que elimina les parcel·les al costat del talús, reobre l'horta i ens permet seguir en la parcel·la que tenim, pendent d'una futura nova concessió. Reinicíem el conreu de l'horta, plantem plantes aromàtiques al costat de la nova tanca, l'ajuntament ens indica que segons el reglament d'horta municipals no podem plantar fora del límit de la parcel·la, mantenim el febrer una reunió a la mateixa àrea d'horta les diferents entitats i la tècnica municipal, recull la demanda de que es revisi el reglament i que reculli la possibilitat de revegetar marges i tanques, per entre altres efectes beneficiosos, augmentar la biodiversitat. Acabem havent d'arrencar les plantes que diferents entitats havíem plantat fora de les  seves parcel·les.

El 13 de maig s'assisteix a la Taula rodona de “Sant Quirze què triem?” i el diumenge 16 de maig es participa en la II Fira de Consum Conscient de Sant Quirze del Vallès amb una parada.

Es coorganitza la nova edició de Cafès Científics, el 25 de maig de 2021 organitzem la sessió amb el títol “Cooperem per una agricultura social” amb Iñigo Haughey de la Cooperativa l'Olivera, es va haver de fer en format virtual.

El mes de maig també presentàrem a l'Ajuntament de Sabadell i pel projecte FoodE, conjuntament amb altres entitats, la proposta d'Horta urbana i social per la parcel·la del carrer Borrell i el mes de juliol a l'ICTA de la Universitat Autònoma on es debateren les diferents propostes en el marc del projecte FoodE amb el compromís de tirar-les endavant.

El mes de juny se'ns demana participar en la diagnosi agroecològica del Vallès Occidental, que està realitzant l'Ateneu Cooperatiu, rebem la visita de la persona entrevistadora i responem un qüestionari.

El setembre es dona suport a les al·legacions al estudi informatiu i d'impacte ambiental de la “Millora , condicionament, eixamplament i millora de traçat de la carretera C-26 que afecta a la finca de Cal Pauet.

El 18 de setembre es participa en la Fira Agroecològica en el marc de les diverses activitats de Regadora, ciutat de les alternatives,  a l'entorn de Ca l'Estruch.

El més d'octubre se'ns demana participar en el treball de camp d'economies comunitàries que està duent a terme la XES, responem a unes preguntes i apareixem en el mapa de Pam a Pam economies comunitàries:

https://pamapam.org/ca/blog/omplim-el-mapa-deconomies-comunitaries/

El 15 de desembre es participa en la reunió per avaluar les sessions de Cafès Científics d'aquest any i es comença a programar les del l'any 2022.

El 16 de desembre celebrem ll'assemblea anual de la Ruda, on es ratifica l'actual junta entre altres qüestions que queden recollides a l'acta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-nos!