Projecte europeu Food-E

 

Projecte europeu Food E en el que la Ruda amics de Can Deu per a l'agricultura ecològica participa en el panell d'entitats.
 
 
Participem en el projecte europeu de Food E del que l'ajuntament de Sabadell i el Parc agrari en són promotors conjuntament amb la UAB.
 
Intenta conèixer i avaluar les iniciatives de sistemes alimentaris locals, crear una app i definir uns criteris per valorar-ne la sostenibilitat.
 
S'han tingut de moment dues reunions generals, una primera l'any 2020 per exposar els objectius del projecte, fer possible una major aproximació de la producció agrària i la ciutat, seguint tota la cadena alimentària i els diferents agents que en formen part, des de la producció al consum.
 
Està previst crear tres espais test on desenvolupar la producció agrícola, en el parc agrari, a una horta municipal del Ripoll i a l'interior de la trama urbana de Sabadell.
 
Hem respost una primera enquesta per identificar els diferents actors que poden existir a Sabadell, hem fet arribar propostes d'accions a desenvolupar, amb el concepte de Jardí comestible i recuperar per a horta espais històrics de la ciutat , com el Jardí de l'Amistat a Can Rull
https://jardidelamistat.wordpress.com/, utilitzant els plànols originals de les plantacions de Llum de la Selva, que són de 1913 aproximadament i l'horta i jardins romàntics de la Torre d'en Feu (Castell de Can Feu), creats entre 1886 i 1907, el jardiner encarregat de la plantació dels arbres i plantes fou en Joan Badia, arribaren al seu màxim esplendor l'any 1920, ara fa 100 anys.
 
S'ha també respost un qüestionari sobre indicadors claus per avaluar els sistemes alimentaris locals.
 
Participarem en la definició del que es vol fer a un espai urbà on desenvolupar horta urbana amb col·laboració amb escoles i altres entitats.
 
També està previst dur a terme una jornada sobre My Local Food inicialment pel maig sobre el projecte Food E a Sabadell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-nos!