Quines conseqüències tindria en l'agricultura i l'alimentació?
1. Principi de precaució: reconegut a la UE però no als EUA, sota pressió de la indústria agroalimentària i biotecnològica, la UE reduiria sensiblement un nombre important de normatives europees sobre:
- Transgènics: als EUA està autoritzat el cultiu de 160 varietats, a la UE només està autoritzat el blat de moro transfènic, però 10 païssos l'han prohibit (França i Alemanya entre altres). Això seria especialment greu a Catalunya i l'Estat espanyol, on ja es cultiven el 90% dels transgènics de la UE amb l'estreta col·laboració i implicació dels governs respectus.
- Agroquímics: una gran quantitat de pesticides i agrotòxicas, l'hormona transgènica de creixement, antibiòtics i desinfectants en la producció animal estan actualment prohibits o no autoritzats en la UE, però estan autoritzats als EUA.
2. Drets dels consumidors: a un etiquetatge informatiu sobre la presència de transgènics i hormones de creixement (prohibit indicar-ho als EUA).
3. Món rural viu: l'agricultura dels EUA està més industrialitzada que la de la UE, les finques són més grans i altament tecnificades. La supressió dels aranzels provocaria l'entrada massiva de productes USA més barats que suposaria la ruïna per la pagesia europea. També eliminaria la normativa sobre les denominacions d'origen i les indicacions geogràfiques.
4. Dret a decidir: amb la "cooperació reguladora" quedaria molt limitada la nostra sobirania perquè les multinacionals haurien de ser consultades de qualsevol projecte de llei o normativa dels governs locals o estatals i podrien ser denunciats en tribunals privats especials en el cas que prenguin decisions com per exemple les polítiques públiques de compra de productes de proximitat, perquè serien considerades que perjudiquen els seus beneficis presents o futurs.
Tenim alternatives i estan en marxa!
Som un conjunt d'associacions i cooperatives de producció i consum agroecològic, de diverses entitats ecologistes de Barcelona i província que portem ja molts anys consumint i produint el producte ecològic de proximitat, de temporada, practicant l'economia solidària i la cooperació entre productos i consumidors i defensem el model agroalimentari basat en l'Agroecologia i la Sobirania Alimentària. Rebutgem i ens oposem al TTIP perquè ens vol imposar, entre moltes qüestions, l'estratègia de les multinacionals de l'agronegoci que posaria en greu perill l'existència i l'extensió de les nostres alternatives.
Participarem de forma conjunta a la manifestació del dia 18 d'abril, dia d'acció global contra el TTIP i que convoca la Campanya Catalana NO al TTIP.
La cita és a les 17h davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona (punt de trobada: 16.45h Palau Robert: Diagonal/Passeig de Gràcia).
Volem decidir el que sembrem
i mengem! Fora transgènics!
Totes i tots contra el TTIP!
noalttip.blogspot.com.
#18AnoalTTIP
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per visitar-nos!