Cafès científics

Arriba la segona sessió dels "Cafès Científics Sabadell, 2014", un punt de trobada entre la ciència i la ciutadania en un format lúdic: 

Etnobotànica a Sant Llorenç del Munt i l’Obac



L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda, amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica, Som Energia, i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) coorganitzen la segona edició del programa de Cafès Científics a Sabadell.
L'objectiu dels Cafès Científics és oferir als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de parlar i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència en un ambient distès. L'espai escollit per a aquesta conversa entre ciència i societat és el Bar de Ca l'Estruch, un referent de l'activitat cultural de la ciutat. Amb un cafè, una copa de vi o qualsevol altra beguda a la mà, l'esperit d'aquesta iniciativa és el d'afavorir el debat científic en el marc dels reptes de la societat actual i dels interessos individuals dels assistents. Entreteniment i rigor, debat i conversa: la ciència en clau sabadellenca.



L'etnobotànica és la cruïlla entre les ciències naturals i humanes, ens parla de la diversitat biològica i cultural de les regions.

La sessió del dia 13 de març, a les 7 del vespre,  a càrrec de Lisette Vall, biòloga i màster en agroecologia, girarà al voltant de l'estudi etnobotànic: "Recuperació de varietats d'herba remeiera i culinària de Sant Llorenç del Munt i l'Obac", en el qual s'ha inventariat bona part de la flora útil de la regió. El treball té la intenció de recuperar i fomentar l'ús de les plantes com a estratègia per conservar la flora i les seves tradicions associades. En aquest cafè científic es podrà conèixer, olorar i tocar alguns exemplars de planta viva o seca i els seus usos.

Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu era parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic amb l'objectiu d'atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.  

PROGRAMA "Cafès científics. Sabadell, 2014"

Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dijous al mes, a les 7 de la tarda, al Bar de Ca l'Estruch (c/ Sant Isidre 140, Sabadell).

20 de febrer. "Microcosmos i macrocosmos, anada i tornada".
Eduard Massó. Catedràtic de Física Teòrica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa a l'Institut de Física d'Altes Energies.


13 de març. "La cultura de les herbes remeieres i culinàries. Etnobotànica de Sant Llorenç del Munt".
Lisette Vall. Biòloga i màster en agroecologia. Membre de Llavors a grapats.

10 d'abril. "Caçadors d'eclipsis de sol".
Angel Massallé. President de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell.


15 de maig. "Des del Big Bang al món en què vivim. Un passeig de 4.600 milions d'anys".
Josep Marmi. Investigador del Grup de Recerca de Mesozoic de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.


12 de juny. "Mirant cristalls amb els ulls d'un sincrotró".
Manel Sabés. Doctor en Bioquímica i Professor titular de Biofísica a la Facultat de Medicina de la UAB.


25 de setembre. "El càncer de mama. Una mirada diferent".
Melcior Sentís. Consultor sènior responsable de l'àmbit de Radiologia Mamària i Ginecològica de la UDIAT, de la Corporació Sanitària Parc Taulí. És president de la Societat Iberoamericana d'Imatge Mamària.

30 d'octubre. "Sostenibilitat, energia y el sistema financer global. D'una perspectiva global a Som energia i l'acció local".
Jofre Carnicer. Biòleg, membre de Som Energia.

27 de novembre. "La mitigació del canvi climàtic des dels municipis: l'urbanisme i la mobilitat com a estratègies transformadores".
Maties Serracant. Geògraf.

Per a més informació:

Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
Pere Figuerola
Tel: 93 586 83 45
pere.figuerola@icp.cat

ADENC
Adelaida Clavaguera
Tel: 93 717 18 87
correu@adenc.cat

Agrupació Astronòmica de Sabadell
Albert Morral
Tel: 93 725 53 73
secretaria@astrosabadell.org

Corporació Sanitària Parc Taulí
Sandra Àlvaro
Tel: 93 745 83 80
salvaro@tauli.cat

Fundació Bosch i Cardellach
Laura Vicens
Tel: 93 725 85 64
secretaria@fbc.cat

Unió Excursionista de Sabadell
Francesc Macià
Tel: 93 725 87 12
natura@ues.cat

Associació la Ruda, amics de Can Deu per a l'agricultura ecològica
Xavier Mur
Tel: 93 726 92 50
laruda@laruda.org

Som Energia
Sebastià Ruiz
Tel: 972 18 33 86
sabadell@somenergia.coop
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-nos!