Projecte europeu Food E en el que la Ruda amics de Can Deu per a l'agricultura ecològica participa en el panell d'entitats.
Participem en el projecte europeu de Food E del
que l'ajuntament de Sabadell i el Parc agrari en són promotors
conjuntament amb la UAB.
Intenta conèixer i avaluar les
iniciatives de sistemes alimentaris locals, crear una app i definir uns
criteris per valorar-ne la sostenibilitat.
S'han tingut de
moment dues reunions generals, una primera l'any 2020 per exposar els
objectius del projecte, fer possible una major aproximació de la
producció agrària i la ciutat, seguint tota la cadena alimentària i els
diferents agents que en formen part, des de la producció al consum.
Està
previst crear tres espais test on desenvolupar la producció agrícola,
en el parc agrari, a una horta municipal del Ripoll i a l'interior de la
trama urbana de Sabadell.
Hem respost una primera enquesta per
identificar els diferents actors que poden existir a Sabadell, hem fet
arribar propostes d'accions a desenvolupar, amb el concepte de Jardí
comestible i recuperar per a horta espais històrics de la ciutat , com
el Jardí de l'Amistat a Can Rull
https://jardidelamistat.wordpress.com/ ,
utilitzant els plànols originals de les plantacions de Llum de la Selva,
que són de 1913 aproximadament i l'horta i jardins romàntics de la
Torre d'en Feu (Castell de Can Feu), creats entre 1886 i 1907, el
jardiner encarregat de la plantació dels arbres i plantes fou en Joan
Badia, arribaren al seu màxim esplendor l'any 1920, ara fa 100 anys.
S'ha també respost un qüestionari sobre indicadors claus per avaluar els sistemes alimentaris locals.
Participarem
en la definició del que es vol fer a un espai urbà on desenvolupar
horta urbana amb col·laboració amb escoles i altres entitats.
També està previst dur a terme una jornada sobre My Local Food inicialment pel maig sobre el projecte Food E a Sabadell.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per visitar-nos!