Cafès Científics: L'univers de Cecilia Payne


Dijous 17 de setembre a les 7 de la tarda, al Bar de Ca l'Estruch (c/ Sant Isidre 140, Sabadell).

L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda, amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica, i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) coorganitzen el programa de Cafès Científics a Sabadell 2015.

L’Univers de Cecilia Payne

Coneixem molts descobriments científics atribuïts a homes, però la història ha omès (voluntàriament?) qui va donar una recepta diferent a la composició de l'Univers. Explicarem qui va ser Cecilia Payne, què va dir sobre l'Univers i perquè se la va desviar d'aquest tema.

Montse Ribell Rodríguez
Montse Ribell és divulgadora de l’astronomia, especialista en la història de les dones astrònomes, i membre de l’Agrupació Astronòmica Sabadell.

CAFÈS CIENTÍFICS SABADELL 2015

L'objectiu dels Cafès Científics és oferir als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de parlar i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència en un ambient distès. L'espai escollit per a aquesta conversa entre ciència i societat és el Bar de Ca l'Estruch, un referent de l'activitat cultural de la ciutat. Amb un cafè, una copa de vi o qualsevol altra beguda a la mà, l'esperit d'aquesta iniciativa és el d'afavorir el debat científic en el marc dels reptes de la societat actual i dels interessos individuals dels assistents. Entreteniment i rigor, debat i conversa: la ciència en clau sabadellenca.

De febrer a novembre de 2015, un dijous al mes, a les 7 de la tarda, cadascuna de les entitats organitzadores que fan recerca en ciència, o que tenen com un dels seus objectius afavorir el coneixement de la ciència i dels seus resultats, iniciarà una conversa a partir de les idees més importants i de la recerca recent al voltant d'un tema determinat.

PROGRAMA "Cafès científics. Sabadell, 2015"
Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dijous al mes, a les 7 de la tarda, al Bar de Ca l'Estruch (c/ Sant Isidre 140, Sabadell). Les xerrades són gratuïtes.

15 d’octubre“Com les ciències físiques ens ajuden a descobrir la nostra història”
Marià Baig, professor del Departament de Física i Centre d’Història de la ciència de la Universitat Autònoma de Barcelona.

19 de novembre“El triceratops de Sabadell, un viatge d’anada i tornada”
Àngel Galobart, cap del grup de recerca del Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Per a més informació:
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
Pere Figuerola
Tel: 93 586 83 45
pere.figuerola@icp.cat

ADENC
Adelaida Clavaguera
Tel: 93 717 18 87
correu@adenc.cat

Agrupació Astronòmica de Sabadell
Albert Morral
Tel: 93 725 53 73
secretaria@astrosabadell.org

Corporació Sanitària Parc Taulí
Sandra Àlvaro
Tel: 93 745 83 80
salvaro@tauli.cat

Fundació Bosch i Cardellach
Laura Vicens
Tel: 93 725 85 64
secretaria@fbc.cat

Unió Excursionista de Sabadell
Francesc Macià
Tel: 93 725 87 12
natura@ues.cat

Associació la Ruda, amics de Can Deu per a l'agricultura ecològica
Xavier Mur
Tel: 93 726 92 50
larudablog@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-nos!