El panís ecològic és l'únic que garanteix la innocuïtat per a les abelles

Els amics de "Som lo que sembrem" ens envien una nota de premsa del dia 18 de gener de 2013:

<<

Som lo que Sembrem tornem a demanar el conreu de panís ecològic al nostre país  ja que és l'únic que garanteix la innocuïtat per les abelles

Després de molts anys de denúncies, l'Agència Europea confirma la perillositat dels neonicotinoides  que envolten les llavors, per les abelles, i que explica la seva disminució radical durant anys al món.
Què que vol dir el conreu ecològic? Doncs per exemple, entre moltes altres coses, el que no permet l'ús d'insecticides neonicotinoides per envoltar  les llavors. Després d'anys de denúncies a tot el món  d'aquests  productes per part de col·lectius ecologistes i científics sobre el perill per les abelles, per fi l'Agència Europea de Seguretat Alimentària  (EFSA) ha confirmat el greu risc del seu ús per la supervivència de les abelles al nostre planeta, després d'anys i anys de disminucions abruptes de les seves poblacions.
Encara a l'EFSA no han estat capaços de determinar la perillositat d'aquests insecticides per altres tipus de pol·linitzadors. Quan es farà una regulació on les empreses hagin de demostrar la innocuïtat, enlloc del moviments socials, ecologistes  i científics independents, la perillositat dels productes?

Som lo que Sembrem demanem una vegada més la prohibició de llavors amb aquests recobriments d'insecticides sistèmics que fan de la planta un pesticida viu. Entre elles, la prohibició de sembra de totes les llavors de panís convencional i transgènic com les sembrades a  Catalunya fins ara,  és a dir pràcticament totes, ja que no és possible fer un conreu digne de panís ecològic.


Informacions i denúncies anteriors de Som lo que Sembrem en relació als neonicotinoides i la seva perillositat per les abelles.:



Aprofitem per donar aquí la notícia de com el Govern francès vol fer servir els diners europeus de la PAC per fer una gran transició ecològica al seu país.:

1 comentari:

  1. Mes informació que fa una millora a la agricultura clasica i tradicional ,tot aixo ajuda a las nostras abellas i també a nosaltres

    ResponElimina

Gràcies per visitar-nos!